Behandeling

Biotensor

Tijdens elke behandeling meet ik de bioresonantie (elektromagnetische frequenties) met behulp van de biotensor. Alles en iedereen bestaat uit een bepaalde trilling. De biotensor meet deze trilling.

 

NEI - Neuro Emotionele Integratie

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren.

Dit komt omdat de grote hersenen in twee helften zijn verdeeld, de linker- en de rechterhersenhelft. De linkerhersenhelft heeft te maken met de ratio, dus het verstand, het denken en begrip. De rechterhersenhelft met het gevoel, zoals creativiteit, intuïtie en indrukken. Een emotie ontstaat doordat je een bepaalde gebeurtenis meemaakt en dit zich vertaalt in een golf die door je lichaam heen trekt. Die golf wordt door de hersenen opgevangen en vertaalt. De rechterhersenhelft kan deze emotie voelen en via een brug tussen de rechter- en linkerhersenhelft wordt deze emotie begrepen door de linkerhersenhelft.

Maar dit proces gaat lang niet altijd vlekkeloos. De golf komt niet altijd goed aan bij de linkerhersenhelft. Vooral bij kinderen op jonge leeftijd is dit het geval. Hun linkerhersenhelft is nog niet helemaal goed ontwikkeld, waardoor ze wel emoties bij een gebeurtenis ervaren, maar nog niet altijd begrijpen wat er precies gebeurt. Maar ook in ons volwassen leven verwerken we niet altijd de emoties goed. Ons lichaam slaat in zo’n geval de emotie op in ons systeem, maar de emotie wordt niet verwerkt in de linkerkant van ons brein. De informatie wordt dan niet goed over de brug tussen de linker- en rechterhersenhelft geleid. Dit zorgt voor blokkades in het lichaam. Deze blokkades worden telkens weer opnieuw getriggerd in ons dagelijks leven, doordat we door allerlei situaties onbewust weer worden herinnerd aan die eerste gebeurtenis die we niet goed hebben verwerkt. De blokkade wordt steeds groter en dit zorgt uiteindelijk voor allerlei klachten op fysiek en/of psychisch gebied.

Door het integreren van de onverwerkte emotie met de gebeurtenis wordt de balans hersteld. In ons onderbewustzijn worden namelijk wel de emoties opgeslagen die de rechterhersenhelft heeft gevoeld. Door deze op te sporen, jou er bewust van te maken en middels een integratietechniek, kunnen we deze balans weer herstellen en kan er heling plaatsvinden.

Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

‚Äč

Ongewenst Gedrag:

Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

 

Ongewenst Gevoel:

Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot: leer – en concentratie-problemen, stress of slapeloosheid.

 

Fysieke Klachten:

Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

 

Tijdens de behandelingen kunnen verschillende ondersteunende middelen worden ingezet. Zoals edelstenen, 100% natuurlijke etherische oliën, homeopathische middelen, vitamines & mineralen.

Let op! NEI vervangt in geen enkel geval een medisch specialist!